• Toz Kehribar Nasıl Temizlenmelidir?

    Kehribar tropik bölgelerde yetişen ağaçların korunma mekanizmalarında bulunan reçinelerin fosilleşmiş halledir. Bazı yapılan araştırmalar sonucunda kehribarların içerisinde fosilleşmiş hayvanlarda bulunmaktadır. Bir farklı değişle şifalı taş olarak ta bilinen kehribarın içerisinde oksijen, karbon, hibrojen ve süksinik asit bulunur. Kehribar taşları saydamlıkları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bunun yanı sıra ultra bir şekilde yumuşak ve hafif dokusuyla da dikkat çekmektedir. Kehribarlar oluşumları gerçekleşirken 2 farklı renkte oluşmaktadır. Birincisi ana rengi sarı fakat kırmızımsı bir sarıdır. Diğeri ise donuk bir renk olarak donuk sarı rengindedir. Bu çeşitlilikteki kehribarlara eskitme kehribar isimi de verilmektedir. Kehribarlar özellikle iki bölgede yaygın olarak çıkartılmaktadır birincisi Rusya ikincisi ise Baltık denizi çevresinde çıkartılmaktadır. Kehribar tesbihler en yaygın erkek aksesuarlarından bir tanesidir.

    Kehribar Taşının Özellikleri

    Hafif ve saydam ağaç reçinesinden olan kehribar taşı, çevresinde Tespit edilen eşyaları kendisine çekme özelliği ile bilinmektedir. Hararet ile temasa geçtiği vakit elektro manyetik özellikleri açığa çıkarma özelliğine sahiptir. Isıya ya da güneşe maruz kalan kehribar taşı çevreye reçine kokusu yaymaktadır. Kehribar taşına yapışan böceklerde bu taşı başka taşlardan farklılaştıran özelliklerdendir. Kehribar taşı içeriğinde Tespit edilen yararlı maddelerden kaynaklı bir hayli ilaç yapımında kullanılmıştır. Pozitif hayatı desteklediği düşünülmektedir. Bu sebeple çoğu insan kehribar taşını takı ya da aksesuar olarak yanısıra bulundurmaktadır. Hafızanın daha kuvvetli olmasında yarar karşılamaktadır. Böbrek ve karaciğer gibi organların temizlenmesini karşılamaktadır. Daha önceki zamanlardan beri bereketin simgesi olarak sarfedilen kehribar çoğu insanın para kasasında bulunuyor. Vücudun rastgele bir yeri ağrıdığında, ağrıyan kısma kehribar sürüldüğünde ağrının hafiflediği gözlemlenmiştir. Sarılık hastalığında da kehribar tanelerinin tesiri görülmektedir.

    Toz Kehribar Nasıl Temizlenir?

    Ağaçların içerisinde oluşmakta olan reçineler içerisinde bulunan böcekleri de hapis ederek kehribar maddesi oluşmaktadır. Tespih yapımında genellikle kullanılan kehribar çeşitleri; damla kehribar, sıkma kehribar ve toz kehribardır. Sıkma kehribar ve damla kehribarın arasında kalan toz kehribarlar sıkıştırılıp preslenmektedir. Bu presleme işleminden sonra ortaya çıkan sert maddeye toz kehribar denir. Kehribar taşları hafif nemli bir bey yardımı ile kolaylıkla temizlenebilir. Bunun yanı sıra tuzlu su ile de yıkanabilir.


  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: